Kat kat, çıtır çıtır böreğimizin tarifi şöyle
Malzemeler
1 kutu krema
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı su
1 şişe soda
6 adet yufka
Yapılışı
Krema, yağ, su ve soda
bir kaba alınıp çırpılır.
1 adet yufka uygun bir zemine serilir.
Hazırladığımız karışımdan bir miktar
yufkanın her tarafına sürülür.
İkinci yufka üzerine serilir.
Aynı işlem yapılır.
Bu şekilde 6 yufka üst üstte aralarına hazırladığımız
harçtan sürülerek hazırlanır.
İstenilen büyüklükte kesilir.
Ben 24 eşit parça olacak şekilde kestim.
Geniş tarafına peynir konularak sarılır.
1/2 su bardağı yağ ve 1 su bardağı su
derince bir kaba konur ve börekler
Tek tek olacak şekilde bu karışıma
batırılıp çıkarılır ve fırın tepsisine dizilir.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Afiyet olsun!....
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder