Öğleden sonra veya akşam çayımıza eşlik edecek
mis gibi poğaça tarifimiz var bugün sırada.
Genelde poğaça tarifleri margarinli olur.
Bu tarifimizde margarin kullanmıyoruz.
Sıvı yağlada ağızda dağılan kütür kütür poğaça yapılabilir olduğunu göstermiş olucaz.
Malzemesinin azlığı, yapımının kolay olması yanında bir o kadar da lezzetli poğaçamız için gerekli
malzemelerimiz
2 tane yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Dilediğiniz bir iç malzemesi
HAMURUN HAZIRLANMASI
Yoğurt ve yağı karıştıralım.
Yumurtanın bir tanesinin sarısını ayıralım.
Kalan yumurtaları hamura ilave edip karıştıralım.
Un ve kabartma tozunu da koyup sert olmayan hatta mümkün olduğunca yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamuru 15-20 dakika kadar dinlendirelim.
Hamurdan parçalar koparıp avuç içinde açalım.
İç malzemesini koyup poğaça şekli verelim.
Üzerine yumurta sarısı sürüp 170 derece de ısıtılmış
fırında pişirelim.
AFİYET OLSUN!!!
NOT: Biz yöresel ağızla kese yoğurdu deriz.Genelde süzme yoğurt diye geçer. O yoğurdu sulandırmadan kullanıyorum.Daha iyi sonuç veriyor.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder